Onderhoud

Onderhoud van uw toestellen en materiaal

Niet alleen uw wagen heeft regelmatig nood aan onderhoud. Denk er ook aan om uw inbouwapparatuur, werkblad en kasten regelmatig een onderhoudsbeurt te geven.

Hieronder enkele tips.

Ontkalken van stoomoven of koffiemachine

Regelmatig ontkalken van uw toestel bevordert de levensduur.

3M Roestvrijstaal reiniger

Verwijdert vuil, vet en vingerafdrukken streeploos en laat een beschermende laag achter. Ook geschikt voor chroom, aluminium, koper en kunststof.

Crystal Clean spray

Inzetbaar voor het dagelijks onderhouden van keukenwerkbladen, glas, inox, chroom, kunststof, ceramische kookplaat,…
Voor het dagelijks verwijderen van lichte vervuilingen, kalkresten uit alle natuursteen, composiet en keramiek. Droogt zeer snel en 100% sluiervrij, reinigt en ontvet zeer goed.
Foodsafe certificaat – Deswege kan dit product zonder enig voorbehoud gebruikt worden op plaatsen die in aanraking komen met levensmiddelen, op keukenwerkbladen en toonbanken.

Onderhoud en reiniging van keukenmengkranen

Bekijk op Hansgrohe.be

Onderhoud van poederlak

Om eindeloos te genieten van deze kwalitatief hoogstaande afwerking kan u volgende onderhoudsinstructies volgen:
– Voor de dagelijkse reiniging van stof en lichte vlekken volstaat het om de oppervlakken schoon te maken met een vochtige doek
en indien nodig een niet agressief reinigingsmiddel.
– Bij hardnekkige vlekken steeds een PH-neutraal reinigingsmiddel gebruiken (bv. Ajax Professional, Cilit Bang allesreiniger, Mr Proper of Dreft)
Lees steeds de gebruiksinstructies indien u een ander product gebruikt.
– Veeg de gereinigde oppervlakken steeds na met zuiver water en vervolgens met een droge doek.
– Gebruik nooit schurende producten zoals Cif. Deze kunnen een polijstend effect hebben waardoor vlekken ontstaan.
– Gebruik nooit onverdund oplosmiddelen zoals disolvent, verfverdunner, aceton of ether.

Fenix Nanotechniek : verwijderen van lichte krassen

FILM ONDERHOUD FENIX

PDF FENIX ONDERHOUD

Reinigen actieve koolstoffilter – ENKEL VOOR ATAG FILTERS

Het regenereerbare actieve koolstoffilter moet, met neutrale schoonmaakmiddelen, met de hand gewassen worden, of in de vaatwasser bij een maximumtemperatuur van 65°C (de wasbeurt moet uitgevoerd worden zonder vaat). Gebruik geen afwasmiddel.

Verwijder het overtollige water zonder het filter te beschadigen. Verwijder de houder en laat het filter ten minste 40 minutren drogen in een oven bij een maximumtemperatuur van 70°C.

Om de werking van het regenereerbare koolstoffilter efficiënt te houden, moet deze handeling iedere 2 maanden worden herhaald of wanneer de filterindicatie dit aangeeft. Het filter moet na uiterlijk 3 jaar vervangen worden, of eerder bij beschadiging.

Het is belangrijk dat u de vetfilters en het regenereerbare actieve koolstoffilter goed laat drogen voordat u deze terugplaatst.

Vervangen monoblock koolstoffilter of actieve koolstof filtercassettes – ENKEL VOOR NOVY FILTERS

Na 3 tot 5 jaar, afhankelijk van de modellen en de intensiteit waarmee gekookt wordt, is de monoblock koolstoffilter aan vervanging toe. Alle dampkappen hebben een reinigingsindicator die in het geval van een monoblock koolstoffilter oplicht na 900 kookuren, afhankelijk van de modellen.

Bij de dampkappen met actieve koolstoffiltercassettes licht de indicator na 120 uren op en zal de cassette vervangen moeten worden.

Monoblock koolstoffilters en koolstoffiltercassettes kan u via de webschop van Novy bestellen.