Materialen

MDF-poedercoating: : het procedé

Deze technologie hecht elektrostatisch verfdeeltjes (poeder) op een voorverwarmde ‘medium density fiberboard’ (MDF-plaat) en wordt gelijkmatig verdeeld.

Tot 98% van het overtollig aangebrachte poeder kan worden teruggewonnen en hergebruikt. Het poeder hardt vervolgens uit bij temperaturen boven 130 °C (in een oven).

Het eindresultaat is een betrouwbare, duurzame en hoogwaardige afwerking.

MDF

Medium-Desity Fibreboard is samengesteld uit geperste houtvezels met een middelharde dichtheid. MDF is geen merknaam, maar een soortnaam. De houtvezelfs zijn gedroogd en door middel van harsen met elkaar verbonden.

High-Density Fibreboard (HDF) is een MDF van hogere kwaliteit waarbij de vezels sterker geperst worden tot een plaat met een hogere dichtheid

Hoogglanslak

Bij het gebruik van hoogglans wordt het meubel afgewerkt met polyesterlak van hoge kwaliteit. Het is een heel sterke afwerklaag, niet vergelijkbaar met andere laksoorten.

Hoewel krasjes en vlekken snel zichtbaar worden, zijn hoogglansmeubelen door hun glad en strak uitzicht heel gemakkelijk te onderhouden

Laminaat

(= hpl : high pressure laminate) : dit is een apart dun plaatje die op een drager (spaanplaat of mdf) gekleefd wordt. Dit plaatje bestaat uit verschillende lagen papier die onder hoge druk met kunstharsen samengeperst zijn tot een plaatje van 0.7mm tot 1mm dik, afhankelijk van het merk. Laminaat is veel steviger dan melamine, en veel stootbestendiger.

Melamine

Dit is een zeer dunne afwerkingslaag, meestal op spaanplaat die bestaat uit een enkel laagje papier met een kunstharslaagje. dikte ongeveer 0.1mm

Betacryl

De Pure Acrylic Stone BETACRYL® is een materiaal bestaande uit circa 2/3 aluminium hydroxide en 1/3 uit acryl hars en natuurlijke pigmenten. Panelen en spoelbakken kunnen naadloos worden samengevoegd.
De aluminium hydroxide geeft het product een bijzondere sterkte terwijl de kwaliteit van het acrylhars garant staat voor hygiëne, geschiktheid voor contact met voedsel, waterbestendigheid en kleurvastheid gedurende de ganse levensduur.

Composiet

Natuurlijke kwartskorrels verrijkt met kleurpigmenten en vermengd met harsen

Dekton

Dekton is een bijzonder materiaal. Door gebruik te maken van de exclusieve PST-technologie, een technologisch proces dat de metamorfose die natuursteen ondergaat doorheen de jaren enorm gaat versnellen, sluit het alle poreusheid uit. Daardoor is Dekton geheel vlekvast, hitte- en koudebestendig, UV bestendig en kras- en slijtvast.

Keramiek

Als nieuw materiaal voor keukenwerkbladen zit keramiek sterk in opmars. Tijdens het productieproces worden de platen gebakken op zeer hoge temperaturen waardoor een zo goed als onverwoestbaar materiaal ontstaat. Keramiek is zeer kras- en hittebestendig en blinkt uit op vlak van onderhoudsgemak

Soss-scharnier

SOSS Scharnieren zijn niet zichtbare scharnieren te gebruiken voor deuren. Onzichtbare scharnieren worden gebruikt bij interieurprojecten of meubels waarbij men geen scharnierknoppen wil zien. SOSS Scharnieren verdelen de krachten met behulp van verschillende lamellen in het scharnier.